Și, mai ales, nu oricând.

Nu speram ca momentul să vină atât de repede, dar mă bucur că a venit.

Trebuie să fac un anunț pentru scriitori și edituri. Ca blogger literar, e firesc să vreți să (vă) citesc – și eu tot asta vreau. Dar, după cum ați văzut, blogul ăsta face lucrurile diferit, în răspăr, împotriva obiceiurilor și regulilor. Așa că am o condiție: nu scriu recenzii DECÂT pentru manuscrise, cărți în curs de apariție, NU publicate. Ca urmare, dacă vă încumetați să scriu o recenzie pe blog :-), e ok, trimiteți-mi manuscrisul. Preferabil integral, dar merge și parțial (cel puțin 100 de pagini). Din nou, NU cartea publicată – despre aceasta au scris sau vor scrie mulți, nu mai contează o recenzie în plus sau în minus.

Totuși, trebuie să știți că voi scrie observațiile mele și cu bune, și cu rele, așa cum văd eu cartea; e doar un punct de vedere subiectiv, care nu înseamnă „adevărul”; e o simplă opinie. Întotdeauna o să încerc să găsesc plusurile unei cărți, dar n-o să sar nici minusurile.

În rest, fiți bine-veniți și scrieți, că și lupta asta trebuie s-o ducă cineva!

P.S.:Regula este valabilă numai pentru scriitorii români contemporani; este posibil să citiți pe blog prezentări ale unor cărți deja publicate, ale autorilor străini.