Știu că „legumele fierte” au intrigat/răcorit multă lume, de la caz la caz, așa că e momentul să fac următorul pas și să vă provoc să trecem dincolo de părerile noastre (da, știu, e greu, ba chiar dureros!), spre părerile lor, ale liceenilor.

Am făcut o platformă unde să se exprime, că tot îi învățăm neîncetat ce importante sunt democrația și alegerea personală. Să ne spună ei ce vor să citească și ce nu mai vor să citească. Nu ce credem noi că e bine și frumos pentru ei, sau ce ne plăcea nouă pe vremea când nu aveam internet și televizor. Fiecare părinte, rudă sau cunoscut poate da mai departe acest link, spre un adolescent licean. Iar ei îl pot da spre alții, ca să spună cât mai mulți ce vor să aibă în lista de lecturi și în manuale, așa încât cititul să nu li se mai pară o pierdere de vreme.

Se poate vota chiar aici:

Create your own user feedback survey

Dacă, din orice motiv, nu puteți vota, quizzul este disponibil și online, aici.

Între vorbe și fapte rămâne mereu o distanță, pe care îmi propun s-o scurtez în fiecare zi – asta e fapta mea de azi, faceți-o și voi pe a voastră, cu un „share”. Mi-ați cerut (pe drept cuvânt) soluții, liste de lecturi și recomandări. Însă, dacă le scot eu din pălărie, suntem în același punct – nu preferințele sau presupunerile MELE contează, ci ale LOR.

Deci, vot deschis!