e-Literaria este un blog pentru cititori și călători (eventual avizați), nu pentru specialiști. Fără critică literară, fără pretenții, doar cu frumuseți din cărți și din lume. Fără să mângâi pe toată lumea pe creștet, că nu orice lucru este de laudă. Dar când va fi, o să mă bucur s-o spun.

Pe scurt, sunt Mihaela Apetrei – traducător, redactor, cititor, autor (și poate scriitor), trainer în comunicare și public speaking. În total, nouă cărți poartă, într-un fel sau altul, și numele meu, iar a zecea este pe drum. Și drumul abia a început…

De ce cărți și călătorii? Pentru că fiecare sunt cealaltă, într-o oarecare măsură. Călătoriile sunt cărți trăite, vii, iar cărțile sunt călătorii imaginare. Mi se pare că merg foarte bine împreună.

Aș vrea ca e-Literaria să fie un loc în care spunem lucrurilor pe nume. N-am chef și timp de prețiozități, prefer opinia cinstită, fermă și politicoasă, chiar dacă este mai contondentă. În orice caz, va fi un spațiu pentru oameni, cărți, călătorii, unde vă invit pe toți.