Cărțile pe care mi-am așezat numele sunt printre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut în viață. La fiecare am ținut cumva și de fiecare am avut grijă cum m-am priceput mai bine.

Iată-le:

WP_20160307_003

Mai bun, mai încrezător, mai puternic, ca prezentator am scris-o eu însămi, într-un moment dificil din viață, pe care l-am făcut util în felul acesta. Le mulțumesc participanților la cursurile mele de Abilități de prezentare, care au cumpărat-o fără să stea pe gânduri, și sponsorilor, companiile care i-au trimis de-a lungul timpului la trainingurile mele, care m-au susținut necondiționat pentru această publicare. Fără ei toți, cartea aceasta n-ar fi existat.

Lungul drum spre casă, de Louise Penny, este prima mea traducere. O carte care m-a găsit pregătită pentru ea, cu încercări ale maturității și cu artiști aflați în căutarea sinelui lor creativ. Peisaje canadiene care îți taie răsuflarea și resposabilitatea uriașă de a le arăta publicului românesc la fel de bine pe cât a făcut-o autoarea.

Toate acele locuri minunate, de Jennifer Niven, m-a prins într-o perioadă în care vedeam locuri minunate, cu drumuri multe și călătorii: Bruges, Iordania și minunata Petra, Tokio, Kyoto și Fuji. O carte ca un vârtej, despre iubiri adolescentine, din care te dezmeticești prea târziu, către un final pe care îl dorești să-l schimbi.

Renegații, al Yrsei Siguroardottir, a fost primul thriller. O atmosferă ciudată, de frig islandez, potrivită, culmea, pe o dorință încă neîmplinită de călătorie.

Altfel… și totuși Alice, a Lisei Genova – prima redactare. Am descoperit o ipostază cu totul nouă, în care viziunea proprie trebuie potrivită pe tiparul altcuiva, totul în folosul cărții. Aceasta, o dramă tulburătoare despre destin și despre statistica neîndurătoare, care lovește fără să aleagă.

A mai apărut, tot în redactarea mea, Small Data, un succes editorial de care sunt mândră, având în vedere faptul că toată echipa a muncit pentru ca ediția în limba română să apară odată cu cea în limba engleză. Iar autorul va fi la București chiar de mâine, pentru lansarea oficială.